Ilyen volt 2022!

Fogadd szeretettel a céges összefogalalónkat a tavalyi évről! Szeretnénk ezúton kicsit közelebb hozni hozzád az UC-s életérzést, hogy tudd a munkán kívül mi minden vár még rád!  

Engedd meg, hogy bevezesselek az UC világába!

Ez az oldal azért jött létre, hogy a munkavégzés mellett rávilágítson, miképp és hogyan gondolunk mi egymásra, kollégákra vagy akár barátokra. Az évünk tele van közösen megélt pillanatokkal a kötelező meetingeken kívül, és igyekszünk megtenni mindent azért, hogy ezt ti is így lássátok. 

Rendkívüli időket élünk, valamint rendkívüli évek váltják egymást. Nem volt különb a tavalyi sem. Sok mindenre megtanított minket. Többek között arra, hogy mennyire fontos az életünkben a kiszámíthatóság, a bizalom és a szakmaiság. Ezen értékek mellett építettük a tavalyi évünket is ügyfeleinknél, kollégáinknál. Ha visszatekintek, büszkeséggel tölt el a sok visszajelzés, ami a kollégáktől és az ügyfelektől érkezett, és tovább erősít minket, hogy jó úton haladunk. Valamint megerősít abban, hogy miért hiszek az UC sikerében:

–        mert meg tudjuk tartani emberfókuszunkat,
–        mert tudunk egy olyan szakmai, emberi közösséget alkotni, amihez jó tartozni,
–        egy jövőt álló céggé váltunk, miközben az értékeinkhez ragaszkodtunk,
–        mert stabilitás mellett bővíteni tudjuk a kompetencia köreinket.

Bízom benne, hogy 2023-ban ugyanilyen hangulatban folytatjuk veled, és idén évvégén legalább annyira sikeres évet ünnepelhetünk majd, amilyen a tavalyi volt.

Tekintsd meg a kis összefoglalónkat a közös projektjeinkről, rendezvényeinkről és az együtt megélt élményeinkről, hogy lásd mi mindezt komolyan gondoljuk! 

Várunk szeretettel a csapatunkba!

Gertner Roland
Vezérigazgató

ÚJ KOLLÉGÁK
1
UC-s baba
1
Esküvők
1
Szakmai Rendezvények
1

Belsős események

MeetUC Testing Academy

Tavaly zártuk 5 alkalmas MeetUC Testing Academy szakmai sorozatunkat, melyben a tesztelésről hallgathattunk meg előadásokat, elméleti és gyakorlati példákon keresztül. Köszönjük előadóinknak, hogy szakmai tudásukat és tapasztalataikat megosztották kollégáinkkal! Nagyon hasznos beszélgetések alakultak ki!

Kickoff

Február végén hagyományainknak megfelelően Kickoff eseményt rendeztünk a HighFive Budapestben, ahol áttekintettük a 2021-es év eredményeit és ismertettük a tavalyi célkitűzéseinket is. A hivatalos program után, kötetlenül beszélgethettünk, társasozhattunk a Játszóház projekt segítségével és a pinceszinten közös UC-s lejátszási listára táncolhattunk.

UCafé

2022-ben újra indultunk UCafe interaktív előadássorozattal, amit régen is szeretett az UC-s közösség. Március hónapban a mentális egészség témaköreit jártuk körül 3 alkalommal az ICAS partnerünk pszichológus-tréner előadóival közösen: 1. előadás: Munka-magánélet egyensúly - "Tartsuk tiszteletben az értékeket, prioritásokat!", 2. előadás : Flow (Csíkszentmihályi elmélete alapján) - "Hogyan segíthetjük a flow élményhez szükséges elmélyülést?”, 3. előadás: Konfiktuskezelés - "A konstruktív konfliktusok felszínre kerülése és jó megoldása!"

UC-s síelés

Március legelején úgy döntöttünk méltó módon illik zárni a síszezont, ezért 4 napra felköltöztünk az ausztriai Dachstein gleccser szomszédságában elhelyezkedő Gosau-ba. 🏔️ Lélegzetelállító környezetből, nagyszerű sípályákból, kiváló hangulatból és rengeteg nevetésből sem volt hiány ebben a pár napban, nem csoda, hogy alig várjuk a következő szezont.

Leadership Multivezum

Májusban elindítottunk a Leadership Multiverzumot, melynek tavaly 3 állomását tartottuk meg. Azért álmodtuk meg, hogy meglegyen az a platform, ahol a vezetőink találkoznak, beszélgetnek az UC-t érintő kihívásokról, és meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat. Különböző site-okon és területeken dolgozunk az UC-ban, és mindegyik egy kicsit más, miközben mégis egy céghez, egy univerzumhoz tartozunk, ezért fontos hogy legyen tér a beszélgetésekre.

Parkoló buli

Szerettük volna méltó módon elbúcsúztatni régi "otthonunkat", a Bogdánfy úti irodát egy hamisítatlan UC-s parkolóbulival! 🍔 Augusztus 12-én koccintottunk a régi szép időkre, meg persze a közelgő új mérföldkőre az életünkben. 🥂 🏢A parkolóban a Johnny's bisztró foodtruckja biztosította a finom hamburgereket és italokat.

Költözés

Augusztusban végre átköltöztünk a Budapartra 🏢 és birtokba vettük az új irodánkat! Egész héten különleges meglepetésekkel vártuk a kollégákat: az első nap egy közös pizzázással indítottunk, kedden baristák leptek meg minket mindenféle különleges kávéval, szerdán az egészség jegyében smoothie napot tartottunk, majd megkóstolhattunk a SugarShop isteni cupcake-jeit és a környék legjobb fagyiját is.

Csapatépítő

Tavaly öbb, mint 160-an vettünk részt az ottalvós csapatépítőn, amit Kecskeméten töltöttünk a Granada Wellness Hotelben. Rengeteg izgalmas programmal készültünk: az ínycsiklandó vacsorán és a wellness programokon kívül főzőversenyben mérhettük össze tehetségünket, közös élmény festésen alkothattunk, szabaduló szobából kellett kijutnunk a lehető leggyorsabban és még sok különleges programmal készültünk, hogy még jobban csapatként tudjunk dolgozni a jövőben. Úgy érezzük ez a cél teljesült és már nagyon várjuk következő alkalmat.

Családi nap

Rendhagyó és egyben hagyományteremtő módon egy családi napos csapatépítőt tartottunk ősszel. 😊 Ezáltal lehetőséget biztosítottunk, hogy ne csak mi érezzük jól magunkat, hanem a számunkra közel állók is megismerhessék az UC-s hangulatot. Mindenki elhozhatta magával azokat, akik a legfontosabbak számára: barátot, barátnőt, testvért, szülőt, gyerekeket. A családi napot október 8-án a Czibulka János Kőhegyi Menedékházban tartottuk.

kUCkó

Október 14-én megnyitotta kapuit Siófokon a közös céges nyaralónk, aminek már alig vártuk, hogy végre átléphessük a küszöbét.A 7 szobás, nagy nappalis, jakuzzis villában szeretettel várjuk a lazulni vágyó UC-s családokat, hétköznap pedig a workshopoló csapatokat. A nyaralónak közösen adtunk nevet, a sok javaslat körül a csapat a kUCkó nevet szavazta meg.

Pénzügyi előadások

Októberben két alkalommal hallhattunk arról, hogy hogyan tudunk ebben a bizonytalan helyzetben is jól bánni a pénzügyeinkkel.💸 Számos tippet kaptunk arra vonatkozóan, hogy milyen adókedvezményeket tudunk igénybe venni, hogy hogyan érdemes megtervezni a költéseinket és mennyi tartalékot érdemes fenntartanunk. Megtudtuk, mi a pénz ára, és hogy érdemes óvatosan bánni az adósságainkkal. Az előadások után tanácsadói napokra is bejelentkezhettünk, ahol a szakemberektől személyesen tudtunk kérdezni a pénzügyeinkkel kapcsolatban.

MeetUC PM Fórum

Újra életre keltettük a PM Fórumot, ezúttal az agilitást boncolgatva három elismert szakértő segítségével. Vendégünk volt Buzogány Mátyás, a Vodafone Agile Transformation Lead-je, Schweinitzer Zoltán a Sprint Consulting tanácsadója, aki számos transzformációt élt át és támogatott, valamint Vityi Péter a Kürt Akadémia ügyvezetője. Másfél órában, néha parázs vita keretében érintettük az agilis szervezetben felmerülő szerepköröket és fogalmakat, majd példákat elemeztünk ki az agilis transzformáció legfőbb buktatói kapcsán. A kerekasztal-beszélgetésen résztvevő kollégák aktivitását és szakmai tapasztalatainak megosztását ezúton is köszönjük.

Soft Skill tréningek

A nyári alkalmakhoz hasonlóan, november folyamán újra soft skill képzési időszakot hirdettünk. Öt izgalmas témában tudtunk újat tanulni, hogy tovább tudjunk erősödni a tanácsadói szerepben és a mindennapi kihívásokra adott válaszainkban. Olyan témákkal foglalkoztunk, mint a komplex feladatok hatékony menedzselése, az időgazdálkodás, a stakeholder menedzsment, az asszertív kommunikáció és a hatásgyakorlás.

UC Fórum

December 5-én UC Fórumot tartottunk a január elsejével életbe lépő szervezeti változások kapcsán. Három éve indultunk el az új stratégiai működéssel, azóta folyamatosan dolgozunk azon, hogy hogyan tudjuk optimalizálni a folyamatainkat, elégedetté tenni a velünk dolgozó kollégákat és ügyfeleinket. Ennek a változásnak a következő mérföldköveként újragondoltuk a jelenlegi szerepköröket és a szervezeti felépítést.

Mikulás az UC-ban

Tavaly is megérkezett a Mikulás az UC-hoz! December 6-án este a gyerekeknek hatalmas élményben volt részük: arcfestéssel, csillámtetoválással, lufihajtogatással, tánccal és a Mikulással szórakoztattuk őket. Az esemény végén pedig senki sem távozott üres kézzel 🙂

Karácsonyi ügyfélparty

November 17-én karácsonyi évzáró, valamint irodaavató eseményt tartottunk ügyfeleink számára az új irodánkban. 🎄 ✨ Az este nagyon jó hangulatban telt, a menedzsment köszöntője után exkluzív vacsorával kedveskedtünk vendégeink számára, amelyről a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő sztár chef-je, Varjú Viktor és társa gondoskodott. Az esemény célja volt a meglévő ügyfeleink elégedettségének és az elköteleződésének növelése, potenciális ügyfelek esetén a döntés elősegítése valamint a partnerkapcsolataink erősítése.

Évzáró

December 9-én este egy feledhetetlen időutazásban volt részünk a hagyományos évzáró bulinkon, amelynek ezúttal is a Symbol adott otthont. Több, mint 100 évet ugrottunk vissza az időben az 1920-as évek Amerikájába, azaz "az őrült húszas évekbe", a jazz, a bubifrizura, a charleston, a gengszterbandák és a zugcsempészek aranykorába. Az alkoholtilalom természetesen ránk nem vonatkozott, ráadásul maga Jay Gatsby invitált meg mindannyiunkat a messze földön méltán híres bulijába. A képeket szövegre kattintva nézheted meg.

Mozogj az UC-val (MoveUC)

Lelkes futócsapatunk 2022-ben is teljesítette a #215km-es kihívást az NN Ultrabalaton Futófesztiválon, amelyen 2016 óta állandó résztvevők vagyunk UC-s színekben! 🏃‍♂️🚴‍♂️
Emellett rengetegszer találkoztunk, közösen jógáztunk a BudaParton, együtt kirándultunk és ősztől elindítottuk a moccantó challenget, így mozgással töltött perceinket értékes UC brandelt termékekre válthattuk a saját UC Store-unkban. Jövőre sincs megállás!

Élmény Team aktivitások

Az Élmény Team 2022-ben több programmal készült a kollégák számára. Hirdettünk rajzpályázatot húsvétkor az UC-s gyerekek számára, tartottunk halloween-i sütizést az irodában, amelyet megelőzött egy tökfaragó verseny is. Készítettünk karácsonyi kopogtatót, ezzel közösen hangolódva az adventi időszakra.

Story 2022

Tudatosan építettük tovább a social media felületeinket és azon lévő tartalmakat, melynek eredményeként növelni tudtuk követőbázisunkat. Megjelentünk egy újabb platformon is, a TikTok-on, ahol szintén kiemelkedő eléréseket generáltunk. Bejegyzéseinkkel és történeteinkkel közel 200.000 felhasználót értünk el, valamint több mint 3000 kedvelést kaptunk posztjainkra. LinkedIn-en közel 10 000 új felhasználót értünk el.

Top posztjaink a tavalyi évből

(Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok)

Évzáró esemény​

Karácsonyi évzáró, valamint irodaavató eseményt tartottunk ügyfeleink számára az új irodánkban. 🎄 ✨Ezúton is köszönjük minden résztvevő ügyfelünknek hogy velünk tartottak ezen az eseményen, és együtt zárhattuk ezt az évet.

Csapatépítő

Több, mint 160-an vettünk részt a tavalyi kétnapos csapatépítőn, amelyet Kecskeméten a Granada Hotelben tartottunk.🤩 Változatos programokkal készültünk a kollégák számára.

Bamako Rally

Kollégánk, Gaál Roland 2022-ben is részt vett a Bamako Rally-n. Sok ezer kilométer van mögöttük, átszelték a sivatagot, a Szaharát, túl vannak néhány autószerelésen, amelyben az afrikai gyermekek is lelkesen segédkeztek. Őket is sikerült meglepni a vitaminokkal, valamint az általunk küldött írószerekkel, amelyeknek nagyon örültek.

Költözés

2022-ben új irodába költöztünk a BudaPartra, melyet egy TikTok videó formájában meg is örökítettünk.

#socialworthy

Társadalmi felelősségvállalás UC módra

Az UC számára kiemelten fontos, hogy a társadalomban betöltött szerepünk építse, gazdagítsa környezetünket. Éppen ezért stratégiai jelentőségű célokat állítottunk a CSR tevékenységünk köré és felállítottuk a CSR csapatot, melynek tagjai különböző területeken dolgoznak. Mindamellett, hogy vállalati szinten érezzük és értjük a felelősségünket ebben a témában, végtelenül büszkék vagyunk arra, hogy olyan kollégáink vannak, akik azonosulni tudnak értékeinkkel! Hálával tartozunk az UC-s kollégáknak, hiszen 2022-ben is olyan megmozdulásaink voltak, amik nélkülük nem sikerültek volna! Hatalmas erő lakozik az UC közösségben, nézzük is sorban, hogy mi mindent tettünk 2022-ben együtt egy jobb jövő érdekében!

Hagyományainkhoz híven tavaly év végén is anyagi segítséget nyújtunk egy olyan szervezet számára, akiknek erre kiemelten nagy szükségük van. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány számára 1.000.000 Ft-ot utaltunk át. A központ értelmileg akadályozott, mozgáskorlátozott, autizmus spektrumzavarral élő, súlyosan halmozottan fogyatékos, hallássérült, látássérült személyeknek biztosít igény szerint lakhatást, nappali és egészségügyi ellátást. Az általunk adományozott összegből az alapítvány 86 lakója számára került ajándék a karácsonyfa alá, illetve az összeg 40%-át fűtéskorszerűsítésre használják a rezsicsökkentés érdekében. 

#nemluxustáska

Tavaly először az UC is csatlakozott szervezett formában a #nemluxustáska akcióhoz, amely hosszú évek óta januárban a higiéniai – és menstruációs szegénységben élő nőknek szeretne segítséget nyújtani úgy, hogy egy társadalmi gyűjtés keretében higiéniai termékekkel lássák el a rászoruló nőket és fiatal lányokat az ország egész területén.

Robokaland

Hova kerülhettek a költözés folyamán leselejtezett IT eszközök? Voltak tárgyak, amik számunkra már nem hasznosak, de mások kezei között kincsekké válhatnak. Ezért ajánlottuk fel a leltárunkból kiesett elektronikai eszközeinket a RoboKaland Ökotudatos Jövőért Nonprofit Kft.-nek, mert az ő "mini-mérnökeik" játékos formában hasznosítják és keltik új életre az ilyen berendezéseket.

Jótékonysági Pókerest

Az UNICEF kampányuk támogatására május 16-án jótékonysági délutánt és estet szerveztünk az irodánkban. Kollégáink házi készítésű süteményeit, tortáit és szendvicseit vásárolhattunk, később munka után a Bogdánfy út földszintje átalakult pókerszobává. Aznap 280.500Ft-ot gyűjtöttünk össze, ami később az ukrajnai családokat segítette.

UNICEF

Elindítottuk az UNICEF-el közös jótékonysági kampányunkat, melyben a februárban kirobbant háború konfliktus zónájában rekedt családokat és gyerekeket segítettük. Cégünk 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a kampány keretében, a kollégák segítségetekkel közösen pedig összesen 2.042.510 Ft -ot gyűjtöttünk össze! A nagylelkű felajánlásaitoknak hála, az UNICEF az általunk összegyűjtött pénzt egészségügyi szolgáltatásokra, az élelmezésre, a tiszta vízhez való hozzáférésre, az immunizációra, az oktatásra, továbbá a gyermekek és családjaik védelmére fordították.

Bamako iskolaszergyűjés

Gaál Roland egy igazi szörnyeteggel, egy Ford Raptor F150-essel vágott neki állandó útitársával, Balogh Ádámmal a Budapest-Bamako Rally-nak. Minden alkalommal útja során ellátogat olyan halmozottan hátrányos helyzetben lévő területekre, ahol hatalmas szükségük van az ott élő családoknak, gyerekeknek a segítségre. Roland tavaly is vitt vitaminokat, pólókat a gyerekeknek, illetve a megtöltöttük a Raptor platóját iskolaszerekkel, amiknek a helyi gyerekek nagyon örültek.

Jézuska Járat

2022 decemberében is útjára indult az UC Jézuska Járat. Közös összefogással 176 db halmozottan hátrányos helyzetű óvodás számára varázsoltuk szebbé a karácsonyt azzal, hogy kollégáink valóra váltották a kicsik kívánságait. Nem csak ajándékokat vittünk, hanem egyéb adományokat (ruhákat és játékokat) is. A segítség pedig igazán olyan helyre jutott, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Az adományok olyan mély szegénységben élő gyerekekhez jutottak el, akik életük egyik legszebb karácsonyát kapták kollégáinktól.

Idővonal

2022
Január
Lemozogtuk a bejglit a közös síelésen

Csapatunk tagjai január közepén csapatsíelésen vettek részt és meghódították a chopoki leejtőket. Volt, aki sílécen, és volt, aki snowboardon száguldott, a többiek pedig gyalog indultak felfedezni az Alacsony Tátrát. Egy biztos: jó hangulatban és mosolyban nem volt hiány. Ezen a videón megnézheted te is, hogy hogyan telt a csapat 3 napja.

Február
Indul az üzleti év

Február 24-én hagyományainknak megfelelően Kickoff eseményt rendeztünk a HighFive Budapestben, ahol áttekintettük a 2021-es év eredményeit és ismertettük a tavalyi célkitűzéseinket is. A hivatalos program után, kötetlenül beszélgethettünk, társasozhattunk a Játszóház projekt segítségével és a pinceszinten közös UC-s lejátszási listára táncolhattunk.

Március
Síszezon és a Covid korlátozások vége

Március legelején úgy döntöttünk méltó módon illik zárni a síszezont, ezért 4 napra felköltöztünk az ausztriai Dachstein gleccser szomszédságában elhelyezkedő Gosau-ba.  Lélegzetelállító környezetből, nagyszerű sípályákból, kiváló hangulatból és rengeteg nevetésből sem volt hiány ebben a pár napban, nem csoda, hogy alig várjuk a következő szezont. Itt nézheted meg milyen volt.

Elindítottuk az UNICEF-el közös jótékonysági kampányunkat, melyben a februárban kirobbant háború konfliktus zónájában rekedt ukrán családjait segítettük. Cégünk 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a kampány keretében, a segítségetekkel pedig közösen 2.042.510 Ft -ot gyűjtöttünk össze!

Április
Élmény Team-mel bővülünk

Megalakult az Élmény Team! Áprilisban született az ötlet, amikor azon tanakodtunk, lehetne egy olyan team, ami a munkavállalói élményért és a közösségépítésért felel az UC-ban. Önkéntes alapon működtetjük, a cél az volt, hogy havonta-két  havonta jöjjünk aktivitással, ami erősíti az UC-hoz tartozást. Mindig fontos eleme volt a cégnek a közösség, de ezáltal növeljük és megtartjuk az értékét.

Május
Építjük a vezetői közösségünket

Megtartjuk az első Leadership Multiverzumot, ezáltal építjük az UC vezetői közösséget és közösen formáljuk és alakítjuk az UC jövőjét, stratégiai témákon ötletelünk.

Megszületett egy partneri megállapodás az európai Cloudera Professional Services szolgáltatóval. Az együttműködés keretében az általuk szervezett professzionális továbbképzéseken vehetünk részt, nemzetközi Cloudera projektekbe vonják majd be szakértőinket, valamint közös szolgáltatásokat is fejlesztünk a CEE piacra.

Jótékonysági sütivásárt és pókerestet tartottunk, ahol 260.500 forintot és 40 eurót gyűjtöttünk az ukrajnai kampányunknak!

Június
Megtartottuk a 2. IT Festet

Második alkalommal rendeztük meg az IT Festet, melynek hoszú távon kiemelt szakmai partnerei és társszervezői vagyunk. Maga az IT Fest több, mint 1500 szakmabelit, míg maga a Business Fest 4000 érdeklődőt mozgatott meg.  

Július
Új termékek az UC Store-ban!


Júliusban a marketing csapat bővítette az UC Store kínálatát férfi-női ruhákkal és vagyány hasznos kiegészítőkkel. 

Augusztus
Új irodába költöztünk

Augusztusban nagy mérföldkőhöz érkeztünk. Hosszú előkészítési és tervezés után végre birtokba vehettük a vadiúj irodánkat a BudaParton! Augusztus 12-én pedig egy hamisítatlan UC-s parkolóbulival búcsúztattuk el régi "otthonunkat", a Bogdánfy úti irodánkat! Sok közös emlék, projektek, vidámság, illetve új kapcsolatok, szoros barátságok kötődtek itt. 

A Tiktok profilunk elindításával újabb marketingkommunikációs csatornán jelentünk meg. A felületen leginkább szakmai, employer branding és toborzási célú tartalmakkal találkozhattok, kövessétek be!

Szeptember
Rekord részvétel a csapatépítőn

2022-ben több, mint 160-an vettetek részt a csapatépítőn, reméljük jól éreztétek magatokat és találkozunk legközelebb is! Addig is kérjük, töltsétek ki a visszajelző form-ot, hogy minél jobb, emlékezetesebb rendezvényeket szervezhessünk.

Nagyon örültünk, hogy ilyen sokan csatlakoztak az UC Fórumhoz szeptember 15-én, személyesen és online kb. 120-an vettek részt az eseményen.

Október
Siófoki kUCkó már nem csak egy álom!

Az év eleji Kickoff eseményen a management bejelentette, hogy egy céges nyaraló megvásárlásával szeretné támogatni a kollégák pihenését, illetve helyszínt biztosítani a kicsoportos csapatépítők, valamint a kihelyezett workshopok részére. Hosszú előkészítés után októberben végre birtokba vehettük a Siófoki kUCkót!

November
Irodaavató és évzáró esemény ügyfeleinknek

November 17-én karácsonyi évzáró és irodaavató eseményt tartottunk ügyfeleink számára az új irodánkban. Az este nagyon jó hangulatban telt, a menedzsment köszöntője után exkluzív vacsorával kedveskedtünk vendégeink számára, amelyről a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő sztár chef-je, Varjú Viktor és társa gondoskodott.

December
Közös ünneplések és ajándékozás

Év végén ismét útjára indult a Jézuska Járat. Ezúttal Arlón, egy halmozottan hátrányos helyzetú borsodi településen váltottuk valóra a kollégák segítéségvel 176 óvodás karácsonyi kívánságát. Ezzel nem ért véget az év végi jótékonykodás, 1.000.000 Ft anyagi támogatást biztosítottunk az Egyenlő Esélyekért Alapítvány részére.

December 9-én pukkantak a pezsgők és hangosan szólt a zene Mr. Jay Gatsby Villájában. Igazán méltó módon búcsúztattuk el a 2022-es évet. Köszönjük, hogy velünk voltatok, beöltöztetek, köszöntöttük a jubiláló kollégákat és hajnalig koptattuk közösen a táncparkettet!

December 6-án hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Az iroda melletti éttermet rengeteg gyerkőc zsivalya töltötte meg, akik izgatottan várták a Télapót. Volt tánc, zene, arcfestés és csillámtetkó készítés, és természetesen ajándékot is hozott a Mikulás a gyerekeknek.

Szakmai események

IT Fest 2022

Elindítottuk a tavalyi fesztiválszezont Magyarország legnagyobb IT és üzleti fesztiváljával! 2020-ban megálmodtuk, 2021-ben a Lupán életre keltettük, tavaly a Millenárison ötletgazdaként, kiemelt szakmai partnerként és társszervezőként sikerült több, mint 4000 résztvevőt megmozgatnunk a Business Fest szervező csapatával együtt!

Bár tavaly a vízparti hangulatról az időjárás gondoskodott, de vidámságból és formabontó szakmai témákból nem volt hiány.  Személyesen és a közösségi oldalakon is özönlöttek az elismerő visszajelzések és az eseményen készült képek, beszámolók.

Úgy érezzük, hogy erőfeszítéseinknek hála ezúttal is sikerült minden várakozásnál nagyobb nyomot hagynunk a szakmában.

Ebben az évben sincs megállás! Folytatjuk június 8-án a Millenárison!

Hegedűs-Cser Lilla, marketing vezető 

#galéria

BD Szakmai Fórum

Február 23-án tartották az első Big Data Szakmai Fórumot, ahol a BD területen dolgozó kollégák megoszthatják egymással szakmai sikereiket, a projektek során szerzett tapasztalataikat, valamint a leghasznosabb új technológiai fejlesztéseket, amiket későbbi munkájuk során felhasználhatnak. Az első alkalommal két témakört járt végig a csapat. Az előadások sorát Májer Zsanett kezdte, aki egy adat explorációhoz használt Python package-t mutatott be, ami segítségével a kollégák rengeteg időt spórolhatnak meg, illetve elemezte a 2021-es év legnagyobb újdonságait. A következő bemutatóban Oláh István Gergely mutatta be, hogy hogyan zajlott az Ajánlórendszer építése a Magyar Telekomban, illetve milyen eredményeket értek el. Az előadássorozat első alkalma igen hasznosnak bizonyult, mély szakmai beszélgetések kezdődtek és sokat tanulhattak egymástól, továbbá a marketing bevonásával hasznos, ügyfelek számára publikus Use Case-ek fognak születni néhány témakörből.

UNICEO üzleti reggeli

Március 10-én az UNICEO-val közös szervezésű üzleti reggelinken a résztvevők inspirálódhattak arról, hogyan kell új alapokra helyezni a rendezvényszervezéssel járó feladatokat marketing automatizáció segítségével.🎉 Az eseményen Janka Pallagi (Marketing Automation Team Lead) a Salesforce, valamint Szabolcs Fodor (Lead Data Scientist) a Big Data csapatból tartottak előadást "Marketing automatizáció a rendezvényszervezésben" címmel.🤖 Az ezt követő kerekasztal-beszélgetésben Horváth Tibor (Salesforce) kérdezte ügyfeleinket, Varga Balázs (Profession) és Fejérvári János (Chemaxon) marketing vezetőket a rendszer bevezetéssel kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról. 🦸

IT Fest TOP 100

Április 26-án a Hard Rock Hotelben megtartottuk exkluzív IT vezetői workshopunkat, melyen a hazai IT -szféra kiemelkedő vezetőivel 6 különböző témakörben - AI/ML, IoT és Edge Computing, Cybersecurity, Agilis szervezetfejlesztés, IT vezetői skillek és Top Talentek toborzása és megtartása - dolgoztunk. Az esemény nagyon sikeresen alakult, nem titkolt célunk az pedig volt, hogy előkészítsük az 1 hónap múlva megrendezésre kerülő IT Festet, melynek kiemelt támogatói és ötletgazdái voltunk. Az IT legégetőbb 6 témakörét dolgoztuk fel a workshopon, asztalonként egyet. Minden asztalhoz delegáltunk egy UC-s szakértőt: 1. AI és ML témakör: Fodor Szabolcs, Lead Data Scientist 2. Edge Computing, IoT: Kemény György, Principal Consultant 3. Cyber Security: D.László István, Head of IT Security 4. TOP talentek toborzása és megtartása / Long term talent supply: Jurecska Andrea, CHRO 5. IT vezetői skillek újragondolása / pozícionálása: Bors Krisztián, Head of Business Development 6. Önszerveződés, agilis csapat és szervezetépítés: Hamar Gergő, Head of Salesforce

Leaders' Forum

Máricus 30-án marketingvezetőnk, Hegedűs-Cser Lilla a Leaders' Forum kereténben osztotta meg a tapasztalatait a marketing automatizáció szerepéről a rendezvényszervezésben! A nap folyamán megvizsgálták a megváltozott környezethez igazodó teljesítményeket, a marketing automatizáció és a mérhetőség szerepét, a környezettudatos és fenntartható rendezvényeket és még sok kapcsolódó témát hallgathattak meg az érdeklődő szakemberek.

HVG Állásbörze

Márciusban online HVG Állásbörzén vettünk részt, ahol Bereczki Fanny kolléganőnk "Diákélet az UC-ban" címen tartott előadást. A résztvevők megismerkedhetek a legfrissebb állásajánlatainkkal és lehetőségük volt élőben chatelni a recruitment csapatunkkal

Fintech Festival

Április 28-án a Matild Palotában rendezték az eFinance & Fintech festivált, ahol Fodor Szabolcs (Lead Data Scientist) a Big Data csapatunk oszlopos tagja, az automata ingatlanárazó megoldásunkat, az AVM-et mutatta be előadásában.📣 Az eseményen kiállítóként is résztvettünk a marketing és a sales csapat támogatásával értékes leadeket gyűjtöttünk.

Budapest ML Fórum

2021-ben egynapos online konferenciaként indult az elsősorban hazai témákra fókuszáló Budapest ML Fórum. Tavaly már kétnapos, hibrid formában rendezték meg a nemzetközi gyakorlatról is képet adó konferenciát, melynek aranyfokozatú partnereikéntjelentünk meg. Az eseményen a Big Data csapat előadással képviselte a cégünket.

Cloudera + EGIS előadás

Hatalmas megtiszteltetésnek vettük, amikor az UC egyik legnagyobb technológiai partnere a Cloudera felkért minket arra, hogy tartsunk előadást az egyik kiemelten sikeres közös projektünkről ügyfelünkkel az EGIS-szel közösen a 2022-es éves ügyféltalálkozójukon. Cégünk oldaláról Kemény György bemutatta az A2D3 projektet. Az eseményt október 5-én rendezték meg a budapesti Hilton Hotelben.

HUSTEF Tutorial Day

Ray ARELL: Building an Evolutionary Transformation Powered by United Consult Az 2022-es HUSTEF konferencia részeként az UC adott otthont az egyik Tutorial Day-nek, melyet a Dell Technology tesztelési szakértője, Ray Arell egyenesen Amerikából tartott meg a workshopra jegyet vásárló résztvevők, illetve pár ügyfelünk számára.

HUSTEF

Október 4-6. között újra megrendezték a Hustefet, és szakmai csapatunk offline képviselte az UC-t a rendezvényen. Több mint 200-an látogattak el a standunkhoz, regisztráltak hozzánk, ebből kb. 120-an álláskeresési szándékukat is kifejezték. A Recruitment csapatunk nagy erőket fektetett abba, hogy felkeresse az érdeklődőket.

Média megjelenések

IT Business

Jurecska Andit, HR vezetőnket arról kérdezték, 2022-ben mi tesz vonzóvá egy IT céget. Az ITBUSINESS cikkében az új irodánkról is szó esett, valamint az olvasók betekintést nyerhettek hozzánk HQ-ról készült profi képeken keresztül.

Forbes

Hogy áll az orosz-ukrán kiberháború és mi hatása lehet a hazai védelmi tudatosságra? És mit tegyen az a cég, amelynek egy orosz felhőben ragadtak az adatai? Erről beszélgetett a budapesti IT Fest X Business Festen négy szakember.

ComputerWorld

A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan tavaly is exkluzív, trendi környezetben, ezúttal a Millenáris Parkban rendeztük meg a hazai IT-szektor legnagyobb rendezvényét. A részletekről Gertner Rolandot, az ötletgazda United Consult (UC) vezérigazgatóját kérdezték.

UC blog

Az IT-szektor munkaerő-piaci problémái mindenki számára ismertek, a szakemberhiány mögött álló okok azonban talán kevésbé. A probléma háttere rendkívül komplex, miként a fennálló gondok megoldása is igen összetett feladatnak tűnik. A tisztánlátás érdekében a saját tapasztalataink mentén kicsit körbejárjuk a témát és – felelős IT-vállalatként – felvázoltunk egy olyan kiutat, mely talán a jövőt jelentheti a hazai cégek egyre fokozódó szakemberigényeinek kielégítésére.

Data & Roll

IT-cégként fontos számunkra, hogy ne csupán kövessük iparági trendeket, hanem a lehetőségeinkhez mérten magunk is részt vegyünk azok formálásában. Éppen ezért a csapatunkban dolgozó szakemberek munkájának fontos része az aktuális innovációk mellett a közép-, illetve hosszabb távú technológiai prognózisok folyamatos figyelemmel kísérése.

A weblapot a marketing csapat készítette, a site-ok és a departmentek segítségével. Reméljük örömetek lelitek ebben a kis összefoglalóban! ❤️