Tesztelési folyamat optimalizálás

Támogatjuk a meglévő csapatokat, kialakítjuk, vagy szükség esetén optimalizáljuk a tesztarchitektúrát

A United Consult Magyarországon egyedülálló és széleskörű tapasztalattal rendelkezik a tesztelési folyamatok optimalizálás terén. Több mint 250 szenior szakértővel közel két évtizede segítjük partnereinket termékek, szolgáltatások bevezetésében, tervezési, megvalósítási és tesztelési oldalról egyaránt. Ügyfeleink visszajelzései szerint legnagyobb előnyünk a piacon, hogy a szakértelemhez rugalmasság is társul.

Szoftvertesztelési szakértők

E2E tesztelési projektek

Tesztelés szolgáltatás alapon

Robotizált folyamat automatizálás (RPA)

Meglévő csapatok támogatása

Az IT-szakterületek széles skáláját lefedjük, így gyorsan és hatékonyan pótoljuk a a meglévő csapatokból esetlegesen hiányzó kulcskompetenciákat. Kollégáink átfogó tapasztalattal rendelkeznek a telekommunikációs, a pénzügyi, a telematika-, az egészségügyi-informatika- és az energiaszektorok területein, így szinte észrevétlenül integrálódnak csapatba. Számos magyar és nemzetközi projekt sikeres megvalósításának köszönhetően tudjuk, hogy milyen kihívások merülhetnek fel a különböző méretű és profilú vállalatoknál, így nem csak ügyfeleink, de kollégáink is biztos szakmai hátteret tudhatnak maguk mögött.


Manuális
tesztelő

Tesztautomatizációs mérnök

Teszt
menedzser

Teszt
architect

E2E tesztelési projektek

A tesztelési igények komplexitásától függően gyakran gyorsabb és költséghatékonyabb, ha az adott cég egy külső szakértőkből álló csapatot is bevon tesztautomatizációs céljainak megvalósításába. Csapatunk számos szektorban és technológiai stackben rendelkezik átfogó szakmai tapasztalat, amely elősegíti a projektek gyors és minőségi lebonyolítását – legyen szó a teljes tesztelési folyamat kiszervezéséről, komplex projektek teszteléséről és kivitelezéséről, vagy éppen a tesztelés egyes fázisairól. A szoftvertesztelési szolgáltatások széles skáláját lefedjük a funkcionális tesztektől a folyamat automatizáláson át egészen a tesztadatkészítés automatizálásáig, így megbízóink biztos kezekben tudhatják a folyamatok egészét.

Funkcionális tesztelés

Nem funkcionális tesztelés

Folyamat automatizálás

RPA

E2E tesztelés

Tesztkörnyezet ellenőrzés

Regressziós test set automatizálása

Tesztadat készítés automatizálása

Technológiák

Teszt automatizációs áttekintés

Miért válaszd a tesztautomatizációt?

Teszt automatizációs
érettség felmérés

Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő irányt, eszközöket és technológiákat a sikeres tesztautomatizáció bevezetés érdekében

Tesztelés, mint szolgáltatás

A tesztelési szervezet bizonyos érettségnél eléri azt a szintet, ahol magát az aktuális fejlesztésekhez tartozó teszttervezést, illetve a futtatás- és a hibakezelés-tevékenységet átadhatja akár egy szakértői külső félnek, aki előre egyeztetett SLA paraméterek (minőségi KPI-ok, idő KPI) mentén végzi el a feladatokat. Ezzel a lépéssel nagy teher kerül le a cég válláról: nem kell a teszteléshez saját erőforrást delegálni, nem kell azt menedzselni. A tesztelési erőforrás-szükséglet ráadásul a különböző időszakokban különböző mértéket ölthet, így akár hirtelen erőforrás-építést, illetve -leépítést is jelenthet. Összességében így a teljes tesztelési ciklus hatékonyabban üzemeltethető, hiszen előre egyeztett, számonkérhető, minőségi paraméterek mentén zajlik.

Teszt automatizációs
érettségi felmérés

Segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő irányt, eszközöket és technológiákat a sikeres tesztautomatizáció bevezetés érdekében

RPA

Üzleti folyamataink kisebb vagy nagyobb részben manuális lépésekből állnak, melyek időigényesek és a hibázás lehetőségét is magukban hordozzák. Az RPA-eszközök, illetve -módszertanok alkalmazásával a folyamatok minősége jelentősen fejleszthető. Ezzel együtt a Time-to-Value érték is növelhető, miközben a folyamathoz tartozó adatok minősége (Data Quality) is pozitív irányba mozdul el. A technológia további előnye, hogy a felszabaduló kollégákat más, nagyobb érteket előállító folyamatok támogatásához lehet allokálni. Az automatizálás során ráadásul további információkat is kaphatunk folyamatainkról, melyek analitikus elemzése (Bottleneck Analyzis, Real-Time-Process-Monitoring stb.) segíthet az erőforrás-optimalizálásban, valamint a folyamat- és termékfejlesztési potenciálok meghatározásában is.

Referenciák

Lépj velünk kapcsolatba!

Érdeklődöm