“Hiszem, hogy egy nap képesek leszünk részletgazdag gondolatokat küldeni egymásnak a technológia segítségével. Egyszerűen csak gondolnotok kell majd valamire és a barátaitok azonnal képesek lesznek ugyanazt átélni.”

Mark Zuckerberg egy korábbi interjún tett említést a témában.

A Business Insider több álláshirdetést is kiszúrt a Facebook-közeli, szupertitkos ‘Building 8’ csoporttól, az egyikben olyan a projekthez kapcsolódó kulcsszavak szerepeltek mint “képalkotó” vagy “elektrofiziológiai adatok” és a “jövő kommunikációs platformja” állt a munkavégzés központjában. Egy másikban Ph.D. idegtudóst kerestek két évre, míg a harmadikban audio jelfeldolgozó algoritmusok fejlesztésére specializálódott mérnököt alkalmaztak volna “a jövő kommunikációs és számítástechnikai platformjának” elkészítéséhez.

Nem lehetünk benne biztosak, de úgy tűnik Zuckerberg csapatot gyűjt maga mellé 2015-ös kijelentésének megvalósításához.

A Building 8 körüli dolgokat továbbra is sűrű köd fedi, de minden jel arra mutat, hogy a korábban Google vonatkozású Alphabet X-hez hasonlító, világmegváltó ötletekre és termékekre fókuszáló vállalathoz van szerencsénk. Másfelől a Facebook felfedte a nyilvánosság előtt titkos részlegét, amivel tovább kívánja folytatni küldetését, azaz összekötni a világot. Annyit biztosan tudunk, hogy tavaly áprilisban a Facebook átcsábította Regina Dugan-t a Google-től, ami további kérdéseket vet fel a Building 8 és a Facebook új projektje kapcsán: Dugan érkezésekor a “fizikai és digitális világot összemosó technológiák” fejlesztésének vezetésére nevezték ki. Mint például, hmm, agyhullámok olvasásával helyzetfrissítéseket küldeni, talán?

Messenger chatbot fejlesztőként kíváncsian várjuk a Facebook következő nagy dobását. Lehet nem is olyan távoli jövő, hogy a vállalatok is gondolatokkal érik el vásárlóikat?

Forrás: Bryan Clark, TheNextWeb