A koronavírus járvány harmadik hullámában mostmár folyamatos enyhülést mutat az igazolt fertőzöttek száma. Munkavállalóink és családtagjaik védelme érdekében az UC a megelőzést, illetve az esetleges fertőzésveszély csökkentését tartja a legfontosabbnak. Bízunk benne, hogy felelős magatartással mi is hozzá tudunk járulni, hogy ismét megfékezzük a járvány terjedését és mielőbb visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba.

1. A Bogdánfy utcai irodaházban továbbra is HO feladatellátás van érvényben.

Továbbra is azoknak ajánljuk az irodahasznáhalatot, akik ezt nem tudják megoldani, nehezebben koncentrálnak az otthoni környezetben, természetesen az iroda továbbra is elérhető. Ha teheted, kerüld a zsúfolt tömegközlekedési járatokat. Ha van rá lehetőséged, válassz kevésbé kiemelt útvonalat, másik idősávot!

Felkészülünk arra, hogy egy esetleges fertőzés esetén vissza kell követnünk, hogy ki melyik napon tartózkodott az irodaházban, ezért online bejelentkezéshez használd az Uccupy-t, az elektronikus bejelentkezési rendszerünket! Ennek segítségével egyrészt regisztráljuk a benttartózkodókat, másrészt látod, hogy van-e még hely az irodaházban, mivel korlátozott létszámban lehetünk jelen egyszerre. Egy időben 30 kolléga tartózkodhat az irodában az eddigi 20 fő helyett.

Változást tervezünk a foglalási rendszerben is, ennek bevezetéséről hamarosan értesítünk titeket:

Az iroda területén a szobák foglalhatóak lesznek, kivétel ez alól a marketing, hr és menedzsment szoba, ennek foglalhatóságát nem nyitjuk meg. A szobán belül bármelyik asztalhoz le tudtok majd ülni dolgozni, a távolságtartás és a szobán kihelyezett létszámkorlát függvényében. Ez azt jelenti, hogy foglaltságtól függően előfordulhat, hogy az eddig megszokott asztalodnál más kolléga ül majd. Ezért kérjük, hogy az asztalokról minden nap végén pakoljatok el, a személyes holmik elhelyezésére a közeljövőben zárható szekrényeket szerzünk be. Ha kérdésetek, javaslatotok van a biztonságos irodahasználattal kapcsolatban a hr@united-consult.hu címen keressetek minket.

2. A maszkviselés szabályai

· A kötelező maszk viselést eltöröljük azon kollégák számára, akik már mindkét oltást megkapták.

· Azon kollégák, akik nem kaptak még oltást, kérjük, hogy az iroda teljes területén viseljék a maszkot, ez alól kivétel, ha az asztalodnál ülsz és egyedül dolgozol.

3. Kérünk, hogy a higiénés szabályokat kiemelten tartsd szem előtt:

· Érkezéskor minden esetben alaposan moss kezet és/vagy használj kézfertőtlenítőt! Az irodaházban a bejáratnál és a recepción is helyeztünk el érintésmentes kézfertőtlenítőket.

· Napközben is rendszeresen moss kezet és/vagy használj kézfertőtlenítőt, amit minden helyiségben megtalálsz!

· Minden helyiség ajtaján látni fogod, hogy egy időben legfeljebb hány ember tartózkodhat ott. Kérjük, ezt a korlátot vedd figyelembe!

· Szellőztess folyamatosan, a természetes levegőcsere is segíti, hogy megakadályozzuk egy esetleges fertőzés terjedését!

· Kérjük, hogy a kézfertőtlenítőket továbbra is fokozott gyakorisággal használjátok!

· A távolságtartásra figyeljünk, ne közösségi térként használjuk most még az irodát.

· Kérjük, csak azok a kollégák jöjjenek be, akiknél elengedhetetlen a személyes jelenlét.

· Az irodaházat naponta takarítják, de kérjük, hogy te is segíts a tisztaság fenntartásában!

· A poharak, evőeszközök tisztántartásáról gondoskodj! Habos mosogatószerrel, megfelelő alapossággal, meleg vízzel mosogasd el az általad használt eszközöket, ne hagyj piszkos edényt a mosogatóban!

4. Kérjük, hogy a site-okon érvényben lévő COVID protokollokat minden esetben pontosan kövesd!

Ha bizonytalan vagy az ügyfél-előírások tekintetében, fordulj az Account/Szolgáltatás Menedzseredhez, tőle minden információt megkapsz.

5. Ha megfertőződtél, azonnal jelezd a HR csapatnak, illetve a protokollnak megfelelően az ügyfél illetékesének!

Amennyiben fertőzöttségről kapunk értesítést, és az érintett munkatársunk a Bogdánfy utcai irodában tartózkodott a fertőzést megelőző egy hétben, a HR csapat értesíti a fertőzöttel egy időben bent tartózkodókat. Számukra 10 napig kötelező a HO. Ha a munkavégzéshez elengedhetetlen a személyes jelenlét, az UC támogatását kérheted a COVID teszt elvégzésében.

6. Amennyiben tüneteket észlelsz magadon, lázas vagy, vagy fertőzött/fertőzésgyanús emberekkel voltál kapcsolatban a bejövetel előtti 2 héten belül, ne gyere be az irodába, ne menj a site-ra és jelezd mindezt a HR csapatnak, illetve az ügyfél illetékesének!

Tünetek észlelése esetén telefonon vedd fel a kapcsolatot háziorvosoddal! Fertőzés esetén csak igazolt negatív PCR teszt birtokában, vagy 10 tünetmentes nap után térj vissza az irodába, vagy a site-ra! Fertőzöttel, vagy fertőzésgyanús személlyel való kontaktus esetén 10 nap tünetmentes HO után, vagy negatív PCR tesztet követően dolgozz újra az UC vagy ügyfelünk irodaházában! Ha a munkavégzéshez elengedhetetlen a személyes jelenlét, az UC támogatását kérheted a COVID teszt elvégzésében.

Az UC-ra továbbra is számíthatsz, ha bármi nehézséged akad ebben a helyzetben. Amennyiben olyan problémád van, amelynek megoldásához segítséget igényelsz, írj Andinak, a cégvezetés és a HR igyekszik megoldást találni ezekre a gondokra is.

Kérjük, légy tekintettel arra, hogy a helyzet dinamikusan változik, így mi is ehhez mérten alakítjuk az aktuális rendelkezéseket. Előfordulhat, hogy egy-egy szituációra gyorsan kell reagálnunk, ami változásokat generálhat. Ezekről természetesen minden esetben értesítünk Téged. Kérjük, hogy Te is legyél rugalmas és türelmes. 

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Köszönjük a megértést és az együttműködést!