A 2021-es nőnap több szempontból is más, mint minden korábbi.

A pandémia miatt átalakultak a személyes kapcsolatok, visszafogottabbak a köszöntések és az üdvözlési formák, fizikai és talán emocionális értelemben is eltávolodtak egymástól a munkatársak, ismerősök, távolabbi barátok. Ami azonban a járvány javára írható: szinte egyik hétről a másikra elképesztő módon felértékelődött az IT-szektor jelentősége a mindennapjainkban, legyen szó magánéletről, közszféráról vagy éppen az üzleti világról, utóbbiban pedig cégünk, a budapesti United Consult (UC) is komoly szerepet vállal hazánkban. Nőnap alkalmából arra voltunk kíváncsiak, hogyan érzi magát az informatika folyamatosan fejlődő, egyre inkább kinyíló, de még mindig erősen maszkulin világában egy-egy CRM-fejlesztőként, adattudósként, scrum masterként, tesztcsapat-vezetőként, illetve IT-sales-esként dolgozó kolléganőnk.

Schuszter Dóra két éve dolgozik az UC-nál Salesforce-fejlesztőként, ez az első munkahelye.

Az egyik ismert telekommunikációs nagyvállalat projektjein dolgozik, és – mint fogalmazott – mindben megtalálja a pozitív élményeket, amiben részt vesz, mindegyik esetében van valami új dolog, ami érdekes és fontos szakmai tapasztalatokkal gazdagítja.

– Amikor belecsöppentem a munkába, a Salesforce számomra még egy teljesen ismeretlen terület volt. A világ vezető iparági CRM-rendszeréről van szó, aminek a megismerése, megtanulása már önmagában is hatalmas egyéni fejlődési lehetőséget jelentett. Úgy gondolom, az egyetemen nagyon sok mindent megtanítanak, de a gyakorlatban, az iparban szükséges tudást valójában itt, a cégnél, munkám során tudtam elsajátítani – mondja Schuszter Dóra, aki úgy véli, hogy a United Consult esetében egy teljesen fiatalos vállalati kultúráról van szó, ahol nagyon jól érzi magát.

– A cég számára is nagyon fontos, hogy mi, dolgozók is jól érezzük magunkat, ez a nőkre és a férfiakra egyaránt igaz. Egységesen kezelnek, egységesen megbecsülnek minket. Én nem egy női fejlesztő, hanem egy fejlesztő vagyok az UC-nál, és ez szerintem nagyon jó – hangsúlyozta a fiatal Salesforce-fejlesztő. Hozzátette, hogy amikor egyetemre ment, akkor tudatosult benne, hogy mennyire férfias szakmát választott: néhány éve még csak elvétve volt egy-egy lány a szakon. 

– Nagy változások zajlanak jelenleg a területen: egyre több nő kezd az IT-szférában dolgozni, a mesterszakomon például már közel fele-fele arányban vannak lányok és fiúk. Azt vallom, hogy helyt tud állni egy nő is ebben a szakmában, viszont feltétlenül szükséges hozzá a reál beállítottság, a logikus gondolkodás. Soha nem volt még hátrányom amiatt, hogy nőként dolgozom az IT-iparban. Azt viszont pozitívumként élem meg, hogy sokszor még ma is meglepődnek és elismerően tekintenek rám, amiért helyt tudok állni ebben a szakmában – véli Dóra. Szerinte ez a terület a biztos jövőt jelenti a nőknek és a férfiaknak egyaránt, hiszen az IT-szakmákban folyamatosan munkaerőhiány van, és a fejlődést látva ez valószínűleg így is marad.

Mitterer Szilvia a vállalat egyik tulajdonosa. Kezdetektől az UC-nál dolgozik, a tulajdonosi kör nagy részével már jóval a cég megalapítása előtt, a ’90-es évek közepén együtt dolgozott.

– Mivel én nem vagyok kifejezetten informatikai szakember, az IT területén elsősorban a szervezési és kommunikációs, a projektmenedzsment- és a sales feladatokból veszem ki a részem – mondta el Szilvia, aki eredetileg gazdasági mérnökként, pénzügyi szakon szerzett diplomát, és egy külkereskedelmi végzettsége is van, húsz éve mégis hazánk egyik vezető IT-vállalatának oszlopos tagja.

– Ha tudják is rólad ebben a férfias világban, hogy nem vagy IT-szakember, de nőként érdeklődést mutatsz a terület iránt, és veszed a fáradságot, hogy megértsd a rendszereket, akkor úgy haladhatsz előre, mint kés a vajban. Persze van egyfajta műszaki nyitottságom, talán ezért is mozgok egészen jól az IT-világban.

Mind dolgozóként, mind nőként úgy érzi, hogy az UC nem csupán egy munkahely, hanem egy nagyon befogadó közösség is egyben. Hangsúlyozta: az elmúlt húsz évben emberileg és szakmailag is megkapta a cégtől a maximális támogatást, amire szüksége volt, és nagyon büszke a férfi kollégáira, mert szociálisan érzékenyek, és ha kell, mindig segítik az UC-nál dolgozó kollégákat.

– Az alapítása óta eltelt húsz évben nagyon sok változáson ment keresztül a cég. A tulajdonosi kör, illetve a csapathoz csatlakozó első 60-70 ember célja a szakmai profizmuson túl egyfajta – ahogyan fogalmazni szoktunk – családias érték és hangulat megőrzése volt. Ezt ma is szeretnénk fenntartani és továbbadni, de látjuk azt, hogy egy ekkora cégnél, illetve létszámnál ez egyre nehezebb. Mindezek ellenére a szervezeten belül ma is van egy különleges láthatatlan respekt, megértés és elfogadás egymás iránt. Aki akar bizonyítani, aki éhes a sikerre, és aki odateszi magát, az egész biztosan eléri nálunk azt, amit szeretne, és megbecsülésre is számíthat, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi – emelte ki.

Az IT továbbra is igen férfias szakma, de az elmúlt években szerinte is komoly változások indultak meg: már vezetői szinten is egyre több a nő a szférában, egyre nagyobb az elfogadottságuk, és ez Szilvia szerint nagyon jó dolog. 

Mint a saját munkájával kapcsolatban fogalmazott, sales-esként nagyon jó érzés egy olyan dolgot képviselni, aminek akkora neve van a világban, mint a Salesforce-nak, az UC-nál pedig erre lehetősége van. Az amerikai cég aranyfokozatú partnereként ugyanis bárhová is megy, óriási büszkeséggel beszélhet az általa képviselt megoldásról.

– Öröm azt látni, hogy az érdeklődők csillogó szemmel hallgatják az eredményeinket, és csak jönnek és jönnek tőlük a kérdések. Persze a Salesforce egy prémium kategóriás üzleti rendszer, így – bár az érdeklődők köre évről évre szélesebb – az ügyfélkör is ennek megfelelően alakul. A pandémia felértékelte az ilyen rendszereket és megerősített bennünket abban, hogy mekkora érték az, amit az ügyfeleink számára nyújtani tudunk – tette hozzá Szilvia.

Vészi Renáta tizenhat éve a United Consult munkatársa, 2005-ben csatlakozott a csapathoz.

– Az outdoor csapatépítő üzletágban kezdtem dolgozni tréningszervezőként, tréner asszisztensként, majd 2011-ben kaptam egy új lehetőséget cégen belül és átkerültem a telekommunikációs üzletághoz, lényegében tíz éve dolgozom tesztelési területen, jelenleg az egyik vezető nemzetközi telekommunikációs cég magyar leányvállalatánál az UC kihelyezett tesztcsapatának team lead-jeként – árulta el Rena. Hozzátette: – Kísért a szervezetfejlesztői múltam a tesztelői pályafutásom során is, a jelenlegi projektcsapatomnál érzem azt, hogy egy nagyon érett csapatfejlettségi szintre értünk, ahol szakmai szempontból is elmondhatjuk, hogy beérett a munkánk gyümölcse. Korábban soha sem gondoltam, hogy valaha is konyítanom kell majd például az automatizált teszteléshez, tesztstratégiák kialakításához, de a lehetőségek és a kihívások szembejöttek, én pedig igyekeztem megbirkózni velük.

Rena megosztotta azt is, hogy az évek során nagyon sok segítséget és támogatást kapott a szakmai fejlődéshez kollegáitól, és ma már úgy érzi, hogy tényleg olyan projekteken, feladatokon és pozíciókban dolgozhat, amelyekben mind az emberi és szakmai oldalon is kiteljesedhet.

– Ha végig gondolom az elmúlt éveket, úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. A munkám egyszerre emberközpontú és IT-centrikus, számomra fontos, hogy mindkettő jelen legyen és ezt az UC-nál megkapom – fogalmazta meg érzéseit. – Tizenhat éve részem az UC, én pedig része vagyok az UC-nak. A legtöbb barátom, sőt, bizonyos értelemben a családtagjaim mind UC-sok. Nem is munkahelyként tekintek a cégre, hanem közösségként, amit nagyon szeretek. Nem egy agyonformalizált társaságról van szó, viszonylag lapos a szervezet, nincs túlstrukturálva, tetszik, hogy informális, mégis megfelelően működik.

Rena szerint az UC-ban sosem volt mérvadó, hogy a munkavállaló nő vagy férfi, csupán az emberi hozzáállás és a szakmai kompetenciák számítanak, és erre értékként tekint. A nemiség kérdése leginkább abban jelentkezik, hogy – mivel a United Consult nem „csak” egy cég, hanem igazi közösség is egyben – számos párkapcsolat alakult ki, házasságok kötődtek és már sok UC-s baba is született az új IT generáció megalapozásához.

– A férfi kollégáim mindig egyenjogú partnerként tekintettek rám, semmilyen szakmai előnyöm vagy hátrányom nem származott abból, hogy nő vagyok, kifejezetten szeretek pasikkal dolgozni a racionális gondolkodásmódjuk miatt. Persze kemény munka egy ilyen maszkulin IT-társadalomban arra a szintre eljutni, hogy ne csak nőként nézzenek rád, hanem szakemberként. Ami sokat segít ebben a folyamatban,– a szakmaiságon túl – a humor – számolt be tapasztalatairól.

Saját projektjei kapcsán Rena kiemelte, hogy nemrég értek el egy fontos mérföldkőhöz: az egyik telekommunikációs cégnél egy olyan terméket fejlesztenek, amelyet több százezer ügyfelük használ.

– Ezzel a mobil applikációval közvetlenül ott van a felhasználó kezében a cég  szinte teljes szolgáltatói spektrumát képviselő rendszer. Nem egészen 2 év alatt nem „csak” egy új terméket fejlesztettünk, hanem nemzetközileg meghatározott kritériumoknak eleget téve, új működési módszertanok szerint, új szaktudással, új technológiák alkalmazásával egy új mobil appot fejlesztettünk, miközben egy rendkívül jól működő csapatot is felépítettünk. A projektben egyébként női fejlesztők is közreműködtek – mondta el Rena, aki a projektben dolgozó egyik team leadként úgy érzi, hogy a csapaton belül nincs semmilyen megkülönböztetés a nők és férfiak között, a nemek aránya pedig az IT-szektorra jellemző átlagot hozza.

– Soha semmilyen problémám nem volt abból, hogy nőként vezetek egy, többségében férfiakból álló csapatot. Persze meg kell tanulni kezelni a helyzet, de a lényeg, hogy emberként tekintsünk a másikra.

Palotay Réka valamivel több mint négy éve került a United Consult csapatába egyetemi gyakornokként. Már akkor a big data területen kezdett, és azóta is data scientist-ként (adattudósként) dolgozik a cégnél.  

– Mivel projektalapon dolgozunk, néha az ügyfelekhez kihelyezve, néha pedig belsős projekteken, ez a változatosság az, ami leginkább tetszik a munkámban. Különböző cégekkel és emberekkel kell dolgozni, ez óriási kihívás és tapasztalat. Érdekes és fontos tapasztalat az is, hogy néha egyedül, néha pedig egy-egy csapat tagjaként kell megoldani a feladatokat. Változatossá teszi továbbá a munkát, hogy az egyszerű feladattól a complex folyamatokig minden előfordul – fogalmazott Réka. Hozzátette azt is, hogy nem csak a szakmaiság, hanem a családias légkör és jó közösség miatt is jól érzi magát a cégnél. A big data üzletágunk éppen az elmúlt egy évben, a Covid-helyzet alatt ment át a legnagyobb növekedésen. Ez némileg átformálta a társaságot és a hangulatot.

– Alapvetően fiús szakmáról van szó, de már egyre gyakrabban választják lányok is – .

Réka szerint a fiúk azt gondolják, hogy lényegében csak előnye származik abból, hogy nőként dolgozik ebben a szakmában. A valóság viszont az, hogy sok helyzetben többet és keményebben kell küzdenie azért, hogy szakmailag komolyan vegyék. 

– Azt javaslom a pályaválasztás vagy -módosítás előtt álló lányoknak, hogy vegyék számításba az IT-szakmákat is, hiszen ma már rengeteg különböző területe van ennek a világnak. Biztosan sokan találnak olyan szakterületeket, ami jól passzol a személyes tulajdonságaikhoz, érdeklődésükhöz. Az IT-világban ma már van perspektíva a nők számára is – mondta el az adattudós.

Gaál-Farkas Melinda 2001-ben került a cég elődjéhez asszisztensként, a második diplomája megszerzése mellett vállalt itt munkát.

Az elmúlt 20 évben számos érdekes projektben részt vett, dolgozott két nagy telco vállalat különböző projektein számlázási rendszer szakértőként és business analystként, de az államigazgatási területen is szerzett tapasztalatot az oktatási intézmények minőségfejlesztő programján keresztül koordinátorként, valamint auditorként. Most az egyik kiemelt UC-partner, az egyik legnagyobb nemzetközi egészségügy-informatikai innovátorhoz kihelyezve dolgozik scrum masterként, illetve tesztelőként, ahol olyan eszközökhöz fejlesztenek szoftvert, amelyek sok betegség – így a rák, a stroke vagy éppen az Alzheimer-kór – korai diagnosztizálásában is átütő eredményeket hozhatnak akár már a közeli jövőben.

– Nálunk a munkatársak között nem csupán szakmai, hanem baráti kapcsolat is van. Nem olyan kötött a szervezeti hierarchia és nem olyan merev a szervezeti kultúra, mint talán sok más ekkora méretű cégnél a piacon – vélekedett Melinda. Elmondta, hogy csak pozitív élményei vannak a céggel kapcsolatban. Rengeteg szakmai segítséget kapott, tréningeken vehetett részt, a mentorrendszer pedig gyakorlatilag magától alakult ki a szervezeten belül.

– Az UC nagy előnye, és ezt semmilyen tréning nem tudja megadni, az az, hogy a munkatársak valódi mentőövet jelentenek egymásnak bármilyen szituációban. Ez egy nagyon fontos biztonsági háló a mindennapok során – fogalmazott a scrum master. – Mivel sokan a partereknél, site-okon dolgozunk, sokszor hetekig, hónapokig nem találkozunk egy-egy kollégával. Amikor aztán egy csapatépítő tréningen vagy bármilyen programon összefutunk, kicsit olyan érzés, mint amikor egy lagzin az ember végre találkozik a rég nem látott rokonaival.

Melinda elmondta azt is, soha nem érezte, hogy negatívan különböztették volna meg amiatt, hogy nőként dolgozik ebben a szakmában. Szerinte tökéletesen működik az egyenrangúság a cégen belül és a site-okon is. Hozzátette: anyaként kicsit már nehezebb a helyzet, azt tényleg kihívás összehangolni a munkával.

– Az IT nem egy szubjektív terület, még ha a megoldási lehetőségek többfélék is lehetnek. Ez egy egyértelmű, objektív műfaj: egy, nulla, fekete, fehér, igen, nem. Nem kell árnyalatokban, hanem csak egzakt megoldásokban gondolkodni – beszélt az IT-val kapcsolatos személyes vonzalmáról Melinda. – A kollégáim között is vannak nők, a főnököm is nő; azt gondolom, hogy ennek ma már nincs jelentősége ebben a szakmában. Az IT-ban dolgozó nőkre jellemző a racionális gondolkodás, nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Persze, nyilván több a férfi ebben a szakmában, de alapvetően nincs jelentősége a nemiségnek.

Melinda úgy véli, hogy a nők számára ugyanúgy rengeteg izgalmas lehetőséget nyújt az IT, mint a férfiaknak, hozzátette, hogy a változatos munka és a támogató közösség miatt jó szívvel ajánlja az UC-t is. Mint fogalmazott, ő maga is jó példa arra, hogy akár cégen belül is rugalmasan lehet váltani, több szakterületet is ki lehet próbálni. A munkának ráadásul komoly üzleti és társadalmi hatásai is vannak, ezért úgy érzi, hogy az IT eszközeivel jobbá tehetik a világot.

Ha érdekel az IT világa, vagy szívesen megismernéd a mindennapjainkat, netán izgalmas szakmai információkkal szélesítenéd ismereteidet, iratkozz fel, és ígérjük nem maradsz le semmiről.