A myTrailhead platformról készülő cikksorozatunkban elhozzuk nektek a Salesforce HR folyamatokkal kapcsolatos best practice-it, megnézzük a platform különböző funkcióit, valamint hogy hogyan reformálta meg a munkahelyi e-learning és onboarding világát. A sorozat bevezető részében szeretnénk nektek bemutatni, hogy mi is az a myTrailhead.

A Salesforce fejlesztése elsősorban a menedzsment, a HR és a képzésekért felelős csapatok munkáját könnyíti meg. Használatával nem csupán a képzésekre fordított idő rövidül le, de az ismeretek átadása, a szakmai kompetenciák naprakészen tartása is sokkal hatékonyabbá válik, ezzel pedig a szervezet, illetve a cég üzleti hatékonysága is jelentősen növekszik.

A myTrailhead megalkotóinak célja a humánteljesítmény és a munkahelyi elkötelezettség növelésén túl a szervezeten belüli tehetséggondozás fejlesztése volt, ehhez pedig egy játékos, inspiráló edukációs felületet hoztak létre. A myTrailhead tananyagai, tanmenete és felhasználói felületei teljes egészében a cég igényeire szabhatók, így valóban egyedi oktatási programokat kínálhatnak a vállalatok házon belül vagy akár távmunkában dolgozó munkatársaik számára, sőt egy-egy termék- vagy szolgáltatásbevezetés során akár az ügyféltréningek ideális eszköze is lehet a rendszer.

Nem csak egy egyszerű e-learning platform!

A Salesforce innovatív megoldása egyszerre szórakoztat és motivál, akár a dolgozói premizálásban is szerepet kaphat, illetve az egyes divíziók vagy munkahelyi csoportok közötti pozitív versengést is elősegítheti, mindezt a cég érdekében, a menedzsment által meghatározott munkavállalói kompetenciák fejlesztése céljából, a saját brand és a lojalitás erősítése mellett.

A myTrailhead-et használó cégek dolgozói bárhol és gyakorlatilag bármilyen eszközön elvégezhetik a digitális tanfolyamokat, a leckék végén ellenőrizhetik tudásukat, mindezeket pedig vezetőik online figyelemmel kísérhetik. A legnépszerűbb online oktatási alkalmazásokhoz hasonlóan a myTrailhead is jutalmazza a felhasználók aktivitását, a jó válaszokért ugyanis pontokat, jelvényeket ad, melyeket akár szervezeti előmenetel vagy a bérek megállapítása során is figyelembe vehet a menedzsment.

A következő részben elmélyülünk a részletekben és megismerhetitek, hogy hogyan is néz ki egy személyre szabott edukációs "trail".

Amennyiben érdekel, hogy milyen lehetőséget nyújt a vállalatok és dolgozóik számára a myTrailhead, nézd meg az alábbi videót, kérdéseiddel pedig fordulj bizalommal a United Consult szakértőihez!

Szerző: Pallagi Janka

Tekintsd meg a további cikkeinket!