Mind tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet senkinek nem könnyű. A Home Office, a bezártság, a vírusveszély okozta stressz mindannyiunknak nehézséget okoz. Természetes érzés ilyenkor, hogy segíteni próbálunk másokon. Legyen ez egy bevásárlás az idős szomszédoknak, segíteni hazajutni valakinek a családjához, vagy támogatni azokat akik kevésbé szerencsés helyzetben vannak, mint mi.

Felmerült bennünk a kérdés, hogy mi az a terület, ahol segíthetnénk, hogyan tudnánk még többet tenni.

Sok különböző kezdeményezéssel találkoztunk, melyek célja, hogy azoknak segítsenek, akik most bajban vannak. Legyen ez akár egy helyi közösség, az egészségügy résztvevői, az oktatás, vagy bármely más terület.

Természetesen adta magát a válasz. Az informatikán keresztül, hiszen mi ehhez értünk a legjobban.

Szeretnénk felépíteni egy lelkes önkéntesekből álló UC-s csapatot, akikkel közösen az informatika eszközeivel adunk választ a mostani helyzetben felmerülő problémákra. Ha szakértelmeddel és időddel szívesen támogatnád a kezdeményezést, akkor az alábbi formon tudsz jelentkezni a csapatba. Kíváncsiak vagyunk az ötleteitekre is, lehet ez akár létező app fejlesztése vagy teljesen új, de ez nem előfeltétele a csapathoz való csatlakozásnak.