„Egy munkahelyi kiégés után itt valóban meggyógyulhat az ember” – ennél nagyobb dicséretet talán nem is kaphat 2024-ben egy magyar cég, ugye? Több sikeres pályázat után idén is megméretjük magunkat a „Szerethető Munkahelyek” kiírásán, és ennek apropójából kérdeztük kollégáinkat arról, hogy mit jelent számukra a United Consult (UC).

A Szerethető Munkahelyek projekt egy igazán különleges pályázat, melynek célja, hogy bemutassa Magyarország legvonzóbb munkahelyeit, ahol a dolgozók nemcsak az anyagi stabilitást garantáló pénzügyi elismerést kapják meg a menedzsmenttől, hanem emberileg és szakmailag is értékes, komfortos és inspiráló közegben dolgozhatnak. A versenyben kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok is indulhatnak – nem a cég mérete vagy egzisztenciális helyzete számít, hanem az, hogy mennyire szerethető és támogató a munkakörnyezet a dolgozók számára.

Cégünk, az immár több mint háromszáz szakembert foglalkoztató United Consult sokadjára – megannyi sikeres pályázat után – száll versenybe a Szerethető Munkahely címért. Ennek kapcsán arra kértük dolgozóinkat, osszák meg, hogy ők miért szeretnek nálunk dolgozni, és miért büszkék arra, hogy az UC-közösséghez tartoznak.

Dolgozz úgy, hogy jól érzed magad a bőrödben!

Anita tavaly óta a marketingcsapat tagja, így nyilatkozott tapasztalatairól: „Egy év alatt olyan elképesztő mértékű szakmai fejlődésen mentem keresztül, amit korábban csak sokkal hosszabb idő alatt sikerült elérnem.” Mint fogalmazott, azért szeret az UC-nál dolgozni, mert erős motivációt jelent számára a folyamatos tanulás és az új készségek megszerzésének lehetősége, és persze sokat számít, hogy a hazai IT-szféra egyik legismertebb, legjobb hírű szakmai közösségének tagja lehet.

Attila számára a munka-magánélet egyensúlya kiemelt fontosságú, és ezt megtalálta az UC-ben. „Dolgozni bárhol lehet, de jól érezni magad munka közben, az megfizethetetlen. Én ezt találom a legnagyobb értéknek” – osztotta meg érzéseit kollégánk.

Szamanta a közösség és az összetartás erejét emelte ki. Azt mondta: „Remek szakemberek és jó fej kollégák sok helyen lehetnek. Ami az UC-t megkülönbözteti más munkahelyektől, az az, hogy itt nemcsak egy-egy ilyen kollégával találkozol, hanem bizony tömegesen meetingelsz vagy ebédelsz velük.” Szamanta az UC-nál elérhető wellbeing-lehetőségek – például az ingyenes pszichológus, coach, a sporttámogatások és a számtalan közös program – kapcsán hozzátette, szerinte ezek a dolgok azok, amelyek igazán szerethetővé tesznek egy munkahelyet.

Sosem unalmasak a hétköznapok

Lili az izgalmas szakmai projekteket és az inspiráló munkakörnyezetet említette, melyek garanciát jelentenek arra, hogy az UC-ban sosem unalmasak a mindennapok. Úgy fogalmazott: „Legyen szó a kihívásokkal teli feladatokról, a támogató kollégákról vagy a környezetről, mindig történik valami új és izgalmas. Ezek a tapasztalatok sokszor kimozdítanak a komfortzónámból, és lehetőséget adnak arra, hogy fejlődjek és új készségeket sajátítsak el. Minden nap új élményekkel gazdagodom, ez az, ami igazán motiváló!”

Noémi is az izgalmas, pörgős hétköznapokról beszélt kérdésünkre. „Jó a hangulat, remek a csapat, és a mindennapokban is érezhető, hogy mennyire összetartó közösség. A csapatépítők mindig feltöltenek, és a mindennapok is pörgősek. Emellett folyamatosan fejlődhetek, mindig van valami új kihívás, ami miatt izgalmas minden nap dolgozni” – árulta el személyes tapasztalatait.

Második otthon

Dalma a családbarát hozzáállást és a támogató közeget értékeli leginkább cégünknél: „Ez nem csupán egy munkahely, hanem egy második otthon; örömmel lépem át minden alkalommal az iroda küszöbét. Tudom, hogy itt nem csupán dolgozóként kezelnek, hanem olyan dolgozóként, aki számára fontos az egyensúly a munka és magánélet között.” Kiemelte azt is, a csapatuk összetartása példaértékű, és „a mindennapok során tapasztalható támogatás és együttműködés az egyik legnagyobb erőforrásunk”.

Dalma szerint a kollégák az UC-nál nem csupán munkatársak, hanem barátok is, akik egymást segítve törekednek a közös célok elérésére. „Úgy érzem, hogy itt mindenki szívén viseli a másik sikerét, és ez az a közeg, ahol valóban előrevisz a közösség ereje” – fogalmazott.

Nikol sokáig egy másik hazai vállalatnál dolgozott, és kívülről látta, hogy milyen szuper dolgok történnek a United Consultnál, és hogy az UC-s közösség milyen szabadon, vidáman és kreatívan végzi a szakmai munkáját. Már akkor tudta, hogy egyszer majd ő is szeretne csatlakozni hozzánk, az élet pedig úgy hozta, hogy ez végül sikerült is neki. Váltott, és nálunk megtalálta azt, amit sokáig keresett a munka világában.

„Egy munkahelyi kiégés után itt valóban meggyógyulhat az ember – és ezt nem csak úgy mondom, hanem a munkahelyi mentálhigiénés énem is komolyan ezt mondatja velem, hiszen tényleg végigmentem ezen” – árulta el Nikol. Hozzátette: szakmai körökben nagyon sokan tudnak az UC által kínált szakmai fejlődési lehetőségekről, a csapatépítőkről, a munkahelyi környezetről, a menedzsment hozzáállásáról, illetve értékképviseletéről, és mindezt példaértékűnek tartják.

A „Szerethető Munkahely” szavazás október 1-től október 31-ig zajlik, és ismét lehetőséget kínál arra, hogy megmutassuk, milyen nagyszerű munkahely a United Consult. Támogassatok minket szavazataitokkal, hogy minél többen megtudják, mitől válik igazán szerethető munkahellyé egy cég 2024-ben!